Sernik bez sera? Taaak. I w dodatku bardzo prosty w wykonaniu. |
Składniki:
1 szklanka orzechów nerkowca
1 szklanka orzechów włoskich
1 szklanka malin
1/2 szklanki oleju kokosowego
2-3 łyżki miodu
2 łyżki soku z cytryny
na spód:
1 szklanka migdałów
12 daktyli
Wykonanie:
1. Orzechy włoskie i nerkowca namaczam na noc w dużej ilości wody. Następnie osączam i suszę w piekarniku ok. 15 minut w temperaturze 80 stopni C.
2. Migdały w skórkach oraz opłukane we wrzątku daktyle wrzucam do kielicha blendera i miksuję na sypką, lekko kleistą masę. Gotową mieszanką wylepiam dno silikonowej foremki o pojemności 1,5 l.
3. Do opróżnionego kielicha blendera wrzucam orzechy, olej kokosowy, maliny, miód i sok z cytryny. Miksuję na jednolitą masę. Wylewam na daktylowy spód, wygładzam powierzchnię, wstawiam do zamrażalnika na kilka godzin. Gotowe.
0 komentarze:
Prześlij komentarz